Първа крачка към филиал на университет Проф. д-р А. Златаров в Кърджали

Ректорът на Бургаски университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. д-р Христо Бозов и кметът на Община Кърджали д-р инж. Хасан Азис обсъдиха бъдещо сътрудничество в обучението на студенти от специалност „Медицинска сестра“. 

Тази година висшето училище отбелязва 60-годишен юбилей, а повече от 30 години успешно подготвя кадри за лечебните заведения. От Бургаския университет са излезли стотици млади хора с образователна и квалификационна степен „Бакалавър“ в професионално направление „Здравни грижи“.

Екипите на двете институции коментираха възможностите за разкриване на филиал на територията на Община Кърджали към Факултета по Обществено здраве и здравни грижи към Бургаски университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Кметът и ректорът посетиха различни сгради от училищната мрежа и от здравната структура на територията на общината, за да потърсят подходящо място, което да се обзаведе като учебна база за бъдещите медицински сестри. И двамата споделиха от опит, че специалността „Медицинска сестра“ е с най-голям дефицит на кадри в здравните заведения. 

Затова поставиха начало на сътрудничеството в областта на висшето образование за преодоляване на кризата от недостиг на медицински сестри, както в училищната мрежа, така и в лечебните заведения.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови