В Бургас е 76-и август, плажът е пълен /снимки, видео/

Днес, 15 октомври, в Бургас е време за плаж. По обяд температурата на въздуха бе около 23 градуса, а на водата – 21.

Слънцето изкара бургазлии на плажа и в Морската градина. 

Зелената зона, безплатна вече, бе пълна и автомобилите кръжаха наоколо, за да успеят да паркират по-близо.

Стотици разголени тела събират последните слънчеви лъчи. Не са малко и смелчаците, които се къпят в морето, като някои влизаха с домашните си любимци /виж клипа/.

Рибарите са заметнали въдиците от рано сутринта – те са на поста си винаги.

Бягащи по плажа се разминават с майки с колички и старци, кретащи с по два бастуна. Има любители на плажния волейбол, на фризби и футбол.

Както се броят датите в Бургас, днес е 76-и август. Утре обаче синоптиците прогнозират, че ще е обикновен 16-и октомври.

Ето и прогнозата:

През деня е слънчево със слаб, юг-югозападен вятър. Топло, с максимални температури: 21°-26°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала с тенденция на усилване.

През нощта срещу понеделник със силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух. Над цялата страна ще се заоблачи и на места, главно в северозападната ѝ половина, ще превали дъжд.

В понеделник застудяването ще продължи и максималните температури ще са от 12°-14° в Североизточна България до 20°-22° в западната част на Горнотракийската низина и крайните югозападни райони. На места в югоизточната половина от страната ще превали дъжд, а от северозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява. До вечерта и вятърът ще отслабне.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови