Това са бургаски полицаи, отказали $300 подкуп

Парите били подхвърлени от украинска гражданка в Бургас

Бургаски полицаи отказаха подкуп от 300 долара. Парите били подхвърлени от украинска гражданка пред едно от районните управления в морския град. Инспектор Пламен Панков и инспектор Радостина   2-ро РПУ - Бургас са полицаите отказали подкупа.

"На 13 октомври във 2-ро РПУ Бургас е получен сигнал за извършена кражба на мобилен телефон от голям търговски обект. По разпореждане на дежурен оперативна група пристигнахме на местопроизшествието. Проведохме множество беседи със служители в търговския обект и от камерите за видеонаблюдение установихме извършителя на деянието. 

Това е 34-годишна украинска гражданка без документи за самоличност. Съпроводихме я до районното управление, за да изясним обстоятелствата около кражбата на телефона. При пристигане пред сградата на 2-ро районно, украинката подхвърли в служебния автомобил 3 банкноти с номинал от 100 щатски долара. За своите действия същата беше задържана и по случая беше започнато бързо досъдебно производство", обясни инспектор Радостина Каръкова, цитирана от БНТ.

"През 12-годишната ми служба в МВР съм имал и други подобни случаи и никога не ме е изкушавало това да взема тези пари. Смятам, че така е редно, всеки в системата на МВР би трябвало да постъпи по подобен начин", каза инспектор Пламен Панков.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови