Георги, зверски убил майка си: Исках да я приключа хуманно

Венец на жестокостта, зверско убийство, нечовешки акт.

Така окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев нарече убйството на учителката Рада Гешева от собствения й син.

Георги Генджов, намушкал майка си няколко десетки пъти с два ножа, не изпитва съжаление за стореното. Той хладнокръвно обяснил на пристигналите полицаи, че искал да „я приключи хуманно” и дори се похвалил: „унищожих ѝ бъбрека!”. 

Тези ужасяващи подробности изнесоха на брифинг днес окръжният прокурор Георги Чинев и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов.

Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. След като единият нож се счупил, Георги взел втори, за да продължи да наръгва тялото на майка си. Пробонтите рани за навсякъде – по тялото и крайниците на жертвата. 

Синът искал да й пререже гърлото, но не успял заради съпротивата й. Това обяснил самият той на разследващите без капка разкаяние.

Местопрестъплението е партерът на ул. Шеново 40, където Георги живеел на квартира. През деня на 20 януари той се оплакал на майка си, че има здравословни проблеми и затова тя отишла да го види. Той се завърнал сле полунощ. Гледал я 4 часа втренчено, а тя се паникьосала. Това обяснил на полицаите синът.

Георги е криминално проявен, задържан е през 2017 г. още като ученик за притежание на наркотици.

Лежал е 7 пъти в Центъра за психично здраве, като последните три пъти през 2023 г.

Текст и снимка: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови