Нови зарядни станции за електрически лодки в Бургас

С нови четири зарядни станции за електрически лодки за удобно и бързо зареждане е оборудван пристанът в квартал “Крайморие” в Бургас.

Две станции са монтирани на кея, а другите до офис сградата на обекта. Проектът е финансиран със средства от Европейския фонд за морско дело и рибарство и републиканския бюджет.

Освен зарядните станции за електрически лодки, са монтирани и соларни панели за топла вода за хората, които посещават кея. Това съобщиха от общинския пресцентър. Те допълниха, че  чрез внедряването на иновативните технологии Община Бургас изпълнява своята политика за намаляването на въглеродните емисии в атмосферата като част от мерките за опазване на околната среда.

На лодкостоянката в "Крайморие" е осигурено и водолазно оборудване, предназначено за поддържане на подводните съоръжения и почистване на морското дъно от отпадъци. Пристанът разполага със специална кофа за автоматично захващане на плаващите отпадъци в неговата акватория. Осигурен е и допълнителен понтон, чрез който се увеличава капацитетът на пристана за прием на плавателни съдове.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови