Над 600 триатлонисти идват в Бургас за Lion Heart Utopia 

На 8 юни 2024 г. Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ще посрещне едно от най-мащабните спортни събития в България – “Lion Heart Utopia Cross Triathlon”.

За четвърта поредна година в парк „Росенец“ ще се състезават над 600 триатлонисти от страната и чужбина. Турнирът се организира от Сдружение "Лъвско сърце", СНЦ “СК Активен живот” и Община Бургас, като се очаква да привлече над хиляда зрители.

Състезанието започва в 9 часа на 8 юни. Първата дисциплина е плуване в акваторията на Ченгене скеле. Всяка година надпреварата се открива с масов старт и зрелищно влизане във водата. Участниците ще преплуват два пъти акваторията на „Ченгене скеле“. Всяка обиколка е с дължина 750 метра (общо 1500 метра).

Втори етап в състезанието е колоезденето в парк „Росенец“ и Странджа планина. Общата дължина на трасето е 40 км.

Последната дисциплина в триатлона е бягане 10 км. в самия парк „Росенец“. Трасето преминава през изключително живописни райони, разпръснати из целия парк. Една от целите на Сдружение “Лъвско сърце”  е да популяризира природни и културни забележителности чрез спорт и да наложи района като привлекателно място за семеен и спортен туризъм.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови