Ето как ще изглежда комплекс Хоризонт в Бургас /снимки/

Бургас е пред качествен скок в своето развитие. Това заяви урбанистът Николай Цоцомански, директор "Устройство на територията" в общината. Експертът направи своята презентация по време на бизнес форума "Стандарти на бъдещето в средата ни на живот" - част от проекта на Investor Media Group "Real Estate Business Forums & Awards", който бе проведен в хотел Приморец в Бургас на 10 юни.

До скоро строителството на нови сгради в града се извършваше като се уплътняваха пространства или се събаряха стари къщи, сподели експертът. Сега обаче има едно планиране на територии за разширение на строителните граници. В момента се изграждат два нови жилищни комплекса в северозападна посока – „Мадика“ и „Хоризонт“. Те се намират съответно след „Славейков“ и след „Изгрев“.

За обезпечаване на нормалния достъп Община Бургас полага усилия за поетапно изграждане на обслужваща и социална инфраструктура, за да предотврати превръщането им в "спални" на града.

„Хоризонт“ е един от новите и бързо развиващи се градски райони на Бургас. Интересът към имотите там е голям. Инвеститори строят и бизнес сгради, и жилищни. 

Цоцомански представи плана за развитие на новия комплекс „Хоризонт“, като съобщи, че в него ще бъде разположен и студентския кампус.

Работата по естественото разширяване на Бургас в тази посока започна още преди 9 години, когато се изготви ПУП и начертаха бъдещите улици и разделиха парцелите. По-смелите инвеститори още тогава изкупиха терените, почти на безценица – по 20-ина евро за кв.метър, но допреди 2-3 години се въздържаха от плановете да реализират проектите си в тази градска зона.

Всичко се промени, след като започна строителството на обхода, който по разшири границите на Бургас и даде нова посока на развитие на града. Неслучайно и първите сгради ще бъдат въведени в експлоатация веднага след пускането на движението по ключовата пътна артерия.

Хората, търсещи жилища в "Хоризонт" и "Мадика", са предимно от съседните области Ямбол, Сливен, Стара Загора, а цените започват от около 900 евро на кв.м.

Текст и снимки: meduzata.com

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

БЕЗ КОМИСИОН. Двустаен апартамент, акт 15

***

БЕЗ КОМИСИОН. Тристаен апартамент, акт 15

***

Мезонет с морска панорама, акт 15

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо 

Защо купувачът трябва да има доверен брокер?

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови