Хората от Константиново искат Общ устройствен план

Кандидатът за кмет на село Константиново, община Камено, бе представен миналата вечер в читалището на селото.

Той е сегашният кметски наместник Вълчо Стайков. 36-годишният агроном е номиниран от ГЕРБ и е подкрепен от Реформаторския блок.

Стайков бе представен в присъствието на кандидата за кмет на община Камено – Жельо Вардунски /подкрепен от ГЕРБ и РБ/ и депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова.

Стайков накратко отчете свършеното през мандата си – снабдяването с промишлена вода на селото и учредяване на църковно настоятелство. Обезщетенията за ликвидираните птици от птичия грип са получени изцяо от населението, допълни кметският наместник. Той се похвали със 100% отчетност на изразходените средства през мандата си.

Жельо Вардунски се спря на три проблема в селото, които могат да бъдат решени. Те са – питейната вода, канализацията и пътищата.

Ето какво каза той:

„Това няма как да стане с пари от общината. Имахте един проект още по време на предприсъединителните фондове, но той не беше осъществен. Сега има шанс по Програмата за развитие на селските райони, която се отваря през юни 2016 г. Не емаловажно и нашето приятелство и сътрудничество с кмета на Бургас. Той ме доубеди да се кандидатирам. Ако бъде избран за кмет, той ми е обещал да отдели малка част от екипа си, която да ми помогне за изготвянето на европейски проекти. По трансграничното сътрудничество могат да се ремонтират читалища, да се направят детски градини, градинки“.

Хората от Константиново поставиха въпроса за Общия устройствен план на общината. Такъв няма нова, а старият е от 70-те години. В същото време се строят по десетина къщи годишно и се чака местата да влязат в регулация. Според константиновци има мафия в общинската администрация в Камено, защото служители обещават да вкарат парцели в регулация, а не правят нищо.

Много руснаци са купили къщи в Константиново и продължават да имат интерес от инвестиции.

Коментари   

#4 mariqna 02-09-2015 09:28
;-) НЕДОВОЛНИ ВИНАГИ ИМА,НО НИКОГА РЕАЛИСТИ.
ЯВНО ТЕЗИ КОИТО ПРАВЯТ КОМЕНТАРИ ЗА Г-Н СТАЙКОВ СТЕ ОТ ВИЛНАТА ЗОНА ,
КОИТО СТЕ САМО ЗА ЛЕТНИЯТ СЕЗОН , И НЕ ВИЖДАТЕ РЕЯЛНОСТТА.
Цитиране
#3 мунчо 01-09-2015 22:01
От кога, върши ли си задълженията един кмет, му се казва "доносничи". Докато има тъпанари с такова мислене, като твоето, светлина няма и да видите.
Цитиране
#2 мария петрова 01-09-2015 21:34
Как може да се лъже така,кога този кмет е дал отчет на своите избиратели.Та хората от селото са потресени от наглостта и безочливото отношение на този човек.Та той не дал нито веднъж отчет .Той е в постоянен отпуск-не може да го намери човек в кметството .
Цитиране
#1 Atanas 01-09-2015 21:27
ама то много голяма дейност на този кмет ....изплатили били птиците.ами той кмета беше главния инициатор да се изтребят птиците на хората и ходеше от къща на къща да доносничи кой има и кой няма кокошки.че не го е срам да се изтъква за неща неща от които трябва да го е срам
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови