Кметът на Камено заплашен с разследване заради язовир

Кой ощети общината с 40 хиляди лева за 8 години?

Язовирът в Трояново се ползва 8 години от кмета на селото Андон Николов. Това съобщи председателят на групата на общинските съветници на ГЕРБ в Камено Радослав Балтаджиев. Язовирът няма договор с общината, но е зарибен, допълни той.

Общинските съветници от ГЕРБ и Заедно за община Камено отправиха питане към кмета на общината Стефан Бонев за това как се стопанисват язовирите.

Мотивите им за внесат това питане е информацията, която са получили за язовира в Трояново, че се стопанисва, а пък няма сключен договор с община Камено.

„Общината ни не е от богатите и за бюджета й всеки лев е важен. Осем  години се използва язовира, а не е постъпил нито 1 лев към общината. През цялото това време той е бил обявен за стопанисване срещу наем от по 5 хил.лв. на година без ДДС“, обясни Балтаджиев. Общинският съветник допълни, че ще обмислят дали да сигнализират прокуратурата да разследва Стефан Бонев по съмнения за безстопанственост. Възможно е да се открие и длъжностно престъпление, ако се докажат получени облаги от партийния другар на каменския кмет, коментират съветниците.

Ето какво каза още Радослав Балтаджиев:

„Не мога да се съглася, че имало собственост на изпусквателя, там няма и сграда. Изпускателят не работи, а язовирът е зарибен от кмета на Трояново. Изпускателят се води негов, а той използва язовира.

Току-що ми връчиха отговора на питането ни, не искам да бързаме със сигнала в прокуратурата, това са сериозни неща“.

Ето и отговорът на кмета на Камено Стефан Бонев:

„Как можем за установим дали е бил зарибен язовира в Трояново? Имаме проблем с язовирите, по-точно с изискването да се дават на концесия. За по-големите това е удачно, но какво да правим с „локвите“ от по 4-5 декара? Първите години имаше интерес, а сега ги изоставят. Явно не се печели така, както си мислеха хората“.

 

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови