В Камено: Вместо да интегрират ромите, наливат ЕС пари за обичаите им

Проект, с който се харчат пари за „съхранение и развитие на културната идентичност на деца от малцинствените етнически групи“ скара общинските съветници в Камено на последната им сесия вчера.

„Вместо да правим проекти за съхраняване на българската идентичност и да приобщаваме малцинствата, ние ще развиваме и съхраняваме тяхната. Това го няма в целите на Министерството на образованието. На запад асимилират малцинствата и стават единна нация“, възрази срещу проекта общинският съветник от „Заедно за Камено“ Иван Тенев.

„Започва едно нелегално ислямизиране на Европа и затова трябва да сме по-предпазливи. Има ли някаква идентичност различна от нашата?“, включи се в обсъждането и д-р Елена Димитрова от БСП.

Кметът на Камено Стефан Бонев обясни, че целта на е да се надгради осъществен вече проект за социално включване, в който е залегнало това съхранение на културната идентичност на ромите.

„Това никога няма да бъде моя кауза“, заяви Иван Тенев. След близо едночасов дебат, общинските съветници гасуваха проекта без спорната точка.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови