Вижте какво ще построят за децата в община Камено /видео/

Приоритет на община Камено са децата и предстоят няколко проекта, насочени към най-младите.

Това съобщи днес пред журналисти кметът на Камено Жельо Вардунски. Градоначалникът бе в село Черни връх, за да инспектира строителството на новия корпус на детската градина „Палавници“.

„В Камено имаме една детска площадка, която се оказва малка за децата. И там децата се увеличават. Ще има дарител, който е привърженик на Камено и за 28 хил. лева ще я разширим. Чакаме разрешението за строеж тези дни. 

Започваме и скейтпарк за подрастващите в близост. Така там ще се оформи кът за децата и младите хора. В Константиново има морално остаряла детска площадка, предвиждаме да я разширим. Черни връх и Константиново са села с бъдеще, населват се доста млади хора“, допълни кметът на общината.

Жельо Вардунски, председателят на Общинския съвет Радослав Балтаджиев и кметът на Черни връх Тодор Щерев днес посетиха строителната площадка на новия корпус на детската градина в селото.

В момента в забавачката има една група от 30 деца. Пристройка се прави с идеята да има още една група. Ще има спални, салони за забавления и реално ще могат станат 2 групи с капацитет 70 деца.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови