Осветиха 8-метровия кръст в Камено, дарение от Руси Куртлаков /снимки, видео/

8-метров кръст бе осветен днес в Камено, който ще закриля града и ще носи на местните жители здраве и благоденствие. 

Християнският символ, израбоен от метални профили, е проект и дарение от известният художник и бизнесмен Руси Куртлаков.

Огромният кръст се намира на ключово за Камено място – на разклона за околовръстния път, откъдето минава целият поток към Южното Черноморие, както и товарният трафик.

Това не е първият благотворителен жест на бургаския бизнесмен към града. На територията на общината се намира базата на неговата фирма "Ремонтстрой" и това е повод за неговите инициативи.

„Благодаря на г-н Руси Куртлаков за това, че с дарението си издига на почетно място ценностите и вярата. Нека си пожелаем здраве и Бог да благославя и жители, и гости на Камено“, заяви кметът на Камено Жельо Вардунски.

Кръстът е почти копие на този, който се издига на връх Шилото край бургаския комплекс Меден рудник. 

„Този кръст, който е в Камено е по същия проект, но сме го преработили и е с два метра по-нисък. Човек се измерва по това, което е дал, а не по това, което е изял. Надявам се да се смирим и да станем по-добри", каза Руси Куртлаков.

Агатополският епископ Иеротей - игумен на поморийския манастир "Свети Георги Победоносец", архиерейският наместник отец Севастиан, отец Серафим Димитров и представители на бургаското духовенство отслужиха света литургия и осветиха кръста. 

На церемонията присъстваха кметът на община Камено Жельо Вардунски, председателят на ОбС - Бургас Севдалина Турманова, Видка Вълчева - зам.-председател на Търговско-индустриална камара Бургас, служители на "Ремонтстрой", жители на Камено.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови