Уникалното събитие в Полски извор събира хора от близо и далеч

Във време, в което всичко разединява - нека любовта ни обединява! 

С това мото първият по рода си Фестивал на семейството стартира на 26 ноември от 14.00 часа в тържествен водосвет в храм “Света Петка”, а в 15 часа в градината на Читалището в село Полски извор ще бъде преобразена в цветно фестивално градче. Събитието е по повод Деня на християнското семейство, който отбелязваме днес. То се организира от Община Камено и по инициатива на местните жители и зад него застава църковното настоятелство при храм „Света Петка“.

В програмата на Фестивала са предвидени вкусни изненади от шеф готвач и традиционни кулинари, греяното вино и свежи коктейли. За настроението на ще се погрижат актьори, аниматори, инфлуенсъри, поп и рок изпълнители, фолклорни групи.

Идеята е събитието да събере семейства, местни жители от община Камено и всеки, който иска да усети близост и топлина в навечерието на Рождество Христово. Ето защо Фестивала отваря врати за всички български и чуждестранни граждани.

Модерното звучене няма да попречи да бъдат издигнати християнските ценности. Началото ще даде отец Емилиян от храм „Света Петка“  с водосвет за здраве за жители и гости.

Фестивалът започва с кауза, която ще продължи и при следващите издания. Тя е за набиране на средства за доизграждането на обредна трапезария към православния храм в Полски извор - място за събиране на миряните по различни поводи и на християнски празници. 

По думите на отец Емилиян, обектът е бил проектиран и вдигнат на груб строеж преди 10 години с помощта на земеделци от селото. Поради липса на средства проектът е замразен, а междувременно броят на жителите в Полски извор расте. С тях и нуждата от място, което обединява в добри и лоши поводи християните там.

Повече за кампанията, можете да разбере по време на Фестивала на семействата. Входът е свободен и всеки гост, малък и голям е добре дошъл!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови