Кметът Вардунски: Закриването на РУ-Камено насочи мигрантите към общината 

Трафикантите усетиха по-слабите места и се насочиха към община Камено, по-точно към района Русокастро-Желязово-Трояново. А причината е именно закриването на районното управление в Камено. 

Не виждам какво постигна Министерството на вътрешните работи с тази реформа, освен че преразпределиха заместник-началниците и чистачката. Развалиха нещо работещо.

Това обясни кметът на Камено Жельо Вардунски, който присъства в четвъртък на съвещанието между 13-те кметове в Бургаско, ръководството на ОД на МВР в Бургас и Окръжна прокуратура.

На срещата е била показана карта на Бургаска област, на която във всяка община е било посочено, че има РУ (районно управление), а само в Камено е У (участък).

„Поставих този въпрос и чакаме развитие. За мен това е една безсмислена реформа, която постави жителите на община Камено в едно малко по-несигурно положение, насочи мигрансткия натиск към общината, което пък създаде неприятности в тези населени места, където има доста възрастни хора. 

Дори и мигрантите да не правят нищо, самият факт, че залавят мигранти в тук, е шок за възрастните и самотно живеещите хора в тези райони”, допълни кметът на Камено.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови