Ето какво се случва на Фестивала на семейството в Полски извор /снимки, видео/

Първият Фестивал на семейството се проведе днес, 26 ноември в село Полски извор, община Камено. 

Събитието има кауза – изграждане на обредна трапезария към местния храм „Св. Петка” и се организира по инициатива на местните жители и Общината, които в месеца на Християнското семейство, искат да обединят малки и големи като сплотена общност от целия регион, а дори и страната.

„Нека този фестивал се превърне в традиция, защото такива събития ни обединяват въпреки всички търкания, които се случват днес”, каза кметът на Камено Жельо Вардунски и пожела на местните жители весели коледни и новогодишни празници и да посрещат със здраве и радост много гости.

Празникът в селото започна с водосвет, а фестивалното градче беше разположено в двора на читалището. Там имаше забавления за всички – както за най-малките, така и за техните родители, баби и дядовци. 

Всички гости на Фестивала опитаха безплатно пресен паламуд по специална рецепта с картофено пюре и чипс от хлебчета, както и реване по арабски, приготвени на място от шеф готвач Махмуд Ал Байруми.

Топ коктейли с различни ликьори раздаваха от TATRATEA, а от „Баш бакалията“ почерпиха с традиционното за зимата греяно вино по тяхна специална рецепта.

От „Каменовски традиици” правиха палачинки и „двойно токано“ на сач върху дървени въглища.

А за настроените на хората се погрижиха Пени Ставрева и Преслава Минасян. Известният актьор Пламен Каров забавлява децата, а любимецът на младите хора, инфлуенсърът Артьом Анатолиевич – Арти беше в окото на събитията още със старта на програмата.

На фестивала сред местните жители бяха и зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Диана Йорданова, бургаските депутати от ГЕРБ Галя Желязкова и Андрей Рунчев, общинският съветник от ГЕРБ в Бургас Веселин Пренеров, общинският председател на БСП в Бургас Живко Господинов, председателят на Общинския съвет в Камено Радослав Балтаджиев.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови