В карнобатско: Пияни братя в екшън с полицията

Двама братя /на 24 и 26 години/ от карнобатското село Венец са задържани за срок от едно денонощие за агресивно поведение спрямо полицейски служители и несъобразяване с дадените им разпореждания за преустановяване на противоправното си поведение.

В 23.45 ч. на 9 юли в Районно управление – Карнобат е получено съобщение за висока музика, идваща от частен дом в с. Венец, обитаван от двамата братя. Екип полицаи се отзовал на сигнала, като при слизане от автомобила са нападнати от братята, употребили солидно количество алкохол. 

Братята обиждали и псували служителите на реда, като опитали да се саморазправят с тях. След нанесен удар в лицето на единия полицай, са предприети действия по задържане на 24-годишния нападател. 

Той е повален на земята и са му поставени помощни средства /белезници/. Паралелно с това брат му опитал да ритне с крак тялото на единия служител, който успял да отбие удара с ръка. Агресивността на нападателя нараснала и той отново атакувал, целейки се този път в главата на служителя. 

С цел прекратяване на настъплението полицаят произвел изстрел със служебното си оръжие със стоп-патрон, който одраскал крака на 26-годишния мъж /при извършения медицински преглед е констатирано, че се касае за повърхностно нараняване, без кръвотечение и опасност за живота/.

Двамата братя са задържани със заповед за полицейско задържане. По случая е образувано бързо производство.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови