БЧК и доброволци помагат на украинските бежанци в Несебър

Доброволците от БЧК Несебър реагираха веднага заедно с фейсбук група Шофьори Несебър и Контролен граждански блок за да се осигурят хранителни продукти, дрехи, завивки, памперси и други необходими неща в помощ на пристигналите украински бежанци... 

Това съобщи Виолета Радева, директор на БЧК-Бургас.

Първите пристигнали на територията на Община Несебър украински бежанци срещнаха гостоприемството на  гражданите на община Несебър. 

Бедстващите имат нужда от одеяла, отоплителни уреди, килими, защото в студиата, където биват настанявани е изключително студено, а малките деца играят на земята. Всичко това може да предоставите в ресторант Канела Несебър.

Който желае, може да дари ваучери за хранителните магазини, като ЛИДЛ.

Пари не се приемат в пункта.

Единствено ваучери за храна и консумативи.

От днес, неделя в Бургас вече е отворен пункт за набиране на дарения за пострадалото население от Украйна. Това уточни Виолета Радева. Тя коментира, че вече има дежурен от бургаската структура. Даренията се събират в централния офис на БЧК в квартал „Възраждане”, бл. 7.

Радева подчерта, че се приемат нови дрехи и обувки; спално бельо; топли завивки; хигиенни материали; палатки, фенери, батерии и генератори.

От началото на седмицата ще бъде обявена и сметка за финансови дарения.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови