Църквата в Несебър приюти украински жени и деца 

Църквата в Несебър приюти първите жени и деца, които бягат от трагедията в Украйна. След четири дни път, взели със себе си само децата си, Наташа и Татяна намират подслон в божията обител, разказва бТВ.

Двете жени са от град, близо до Киев, където остават родителите им, а мъжете им воюват като доброволци.

„Много ме беше страх за живота на децата ми. Най-страшното е, когато живееш в неведение. Не разбираш какво те очаква утре, не знаеш какво очаква твоите близки утре. Всяка сутрин звъниш и ги питаш: "Живи ли сте?" Това е много тежко. Разберете, че за тях може да няма утре“, казва през сълзи Наташа.

"Какво взехме със себе си ли?! Половината си живот събрахме в куфар и буквално за половин час тръгнахме. Много сме благодарни на отец Петър, на цяла България, че може спокойно да поспим, да хапнем“, допълва Татяна.

"Всички си отворихме душите, не само църквата. Утре, отслужвайки благодарствения молебен, ще споменем техните деди, които са загинали и се надяваме наистина това безумие да свърши! Трябва да свърши!“, каза отец Петър.

"Силно се надяваме, че всичко ще се разреши, че Украйна ще остане цяла. Да, тя е разрушена, половината я няма, но ние сме силни! Ще се справим! Ще я построим отново и тя ще бъде наша", казва Наташа.

Църквата в Несебър е готова да приюти около 20 бежанци.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови