Хотели на бунт срещу концесионера на плаж Несебър-юг

Пращат подписка в Народното събрание

 

Подписка срещу концесионера на плаж Несебър-юг заради незаконните му действия за превземане на цялата ивица, са инициирали 3-те най-големи хотела в района - "Биляна", "Арсена" и "Мираж". В подписката са се включили както жители на Несебър, така и много чужди туристи сред които руснаци и украинци. Инициаторите на протестната подписка имат намерение да изпратят документа до Парламента, Министерски съвет и Министерството на регионалното развитие и благоустройство.Събраните до момента подписи са вече над 300, като недоволството срещу концесионера расте с часове.

Причина за напрежението в района е своеволните и незаконни действия на стопанина на ивицата фирма "Сироко". Концесионерът незаконно е превзел свободните зони пред трите хотела, въпреки че по закон на тях свободно могат да се полагат чадъри и хавлии от родни и чужди туристи. Без да се съобразява с нормите и правилата обаче, от 10 юни фирмата завзема свободните зони и поставя на тях платени съоръжения. Така гостите на хотелите наоколо и останалите туристи в Несебър, предпочитащи плажа, са принудени да плащат по 30 лева всеки ден за чадър и два шезлонга. Цената обаче е непосилна за туристите и дори руските гости, известни с платежоспособността си, отказват да заплатят незаконната сянка. Ако се опитат пък да почиват безплатно, здрави момчета ги гонят, като вече има и няколко случая на физически битки за плажуване. Затова и собствениците на хотелите, инвестирали милиони евро, за да направят Несебър привлекателна дестинация, са инициирали подписката срещу нарушителите. 

Случаят е на път да взриви курортния град, който от своя страна се готви за местни избори през есента. Бъдещето на кандидатите за кметския пост обаче минава и през възможностите му да се справи със създалото се напрежение и да направи плажа отново привлекателно място за туристите,коментират несебърлии. Имиджът на страната ни също е застрашен, тъй като туристите от чужбина, вместо да прекарат спокойно ваканцията си спорят с рекетьори, които развалят почивката им.

Плажът в Несебър е отдаден на концесия през 1999 г. за срок от 20 години.

СНИМКА: Архив

Добавете коментар


Защитен код
Обнови