Засилват проверките в Слънчев бряг

Увеличава се броят на целевите проверки на Агенцията по безопасност на храните в Слънчев бряг по заведения тип ол инклузив.

Това съобщи за burgasdream.com директорът на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев.

През изминалата седмица са извършени 106 проверки, от които 24 са на временни обекти за бързо хранене, 36 от проверените са обекти за търговия на дребно, а 5 са заведения предлагащи услугата ол инклузив.

Съставени са 3 акта за установяване на административно нарушение. Два от тях са за търговия с храни, в обекти, които не са регистрирани по реда и условията на чл. 12, т.е. няма разрешение за такава търговия от БАБХ. Третият акт е за непредставяне на свидетелство за здравословното състояние на персонала. Издадени са и 11 предписания относно привеждане на обектите в съответствие със ветеринарно-санитарните хигиенни изисквания.

 

Д-р Георги Митев съобщи още, че по искане на община Обзор са били извършени проверки за нерегламентирани храни по улицата във връзка с празника на града. По негова заповед две групи от по двама служители са били командировани там между 18:00 и 21:30 часа. Съставени са 3 акта за установяване на административно нарушение, които са за нерегламентирана продажба. Единият от случаите е за замразени сокове тип „скрежина”. Другият за понички, които се продават на открито, без да има регламентиран обект.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови