Разбиха нелегален цех за алкохол в Слънчев бряг (снимки)

Полицията в Несебър разби нелегален цех за алкохол в Слънчев бряг.

Вчера служители на Районно управление - Несебър извършили проверка в апарт-комплекс „Синя ривиера”, разположен в Слънчев бряг-запад и прилежащи към него приземен гараж и офисни помещения.

В подземния гараж е открит нелегален цех за производство и бутилиране на спиртни напитки, където в примитивни условия е осъществяван пълен производствен цикъл.

В две помещения (едното с обща площ от около 40 кв.м., а другото с приблизителна площ 20 кв.м.) са намерени и иззети: 299 пластмасови туби с вместимост пет литра, съдържащи бяла течност с мирис на алкохол, без акцизен бандерол; 230 пластмасови туби с вместимост пет литра, съдържащи тъмна течност /варираща от светложълтеникава до тъмно кафява/ с мирис на алкохол, без акцизен бандерол; 15 пластмасови туби с вместимост десет литра съдържащи бяла течност с мирис на алкохол, без акцизен бандерол; бидон с вместимост 120 литра, пълен на 2/3 с бяла течност с мирис на алкохол, без акцизен бандерол.

Конфискувани са още13 кашона, съдържащи множество стъклени бутилки пълни с течност и с етикети на различни марки алкохол върху тях; две хладилни чанти, съдържащи множество шишенца с различен обем и съдържание, както и фунии, спиртомери и други вещи; кашон с множество бутилки с есенция, сертификат за качество и стокови разписки; чувал с множество празни туби; кашон, съдържащ множество капачки за туби.

Общото количество на намерените и иззети спиртни напитки е 3 000 литра / сред които фалшиви : водка, мастика, коняк, бренди, уиски, мента и др.

За случая е уведомена Несебърска района прокуратура, като е образувано досъдебно производство.

Работата по цялостно документиране на случая, както и установяване самоличността на съпричастните към нелегален цех за производство и бутилиране на спиртни напитки лица продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови