Заради скъпия ток: В Поморие въвеждат строги мерки

Уличните лампи ще светят през една

И в Поморие въвеждат строги мерки за икономии на ток заради драстичното повишаване цената на електроенергията и изключително високи сметки за улично осветление. Според кмета Иван Алексиев в тази трудна ситуация държавата отказва да помогне на общините.

Въпреки модерната климатична система от днес общинските служители ще разчитат на старото парно.

"Парното ще се пали за два-три часа сутрин, за да може да се стопли сградата… Може да е малко смешно, за мен е тъжно, но няма начин. Трябва да редуцираме по някакъв начин разхода за електроенергия и започваме да редуцираме осветителните тела", обяви пред Bulgaria ON AIR кметът на Поморие Иван Алексиев.

От снощи уличните лампи в Поморие ще светят през една.

"Няма движение сега в Поморие, затишие има! Такъв  е сезонът, хората си стоят вкъщи, така че толкова ток не трябва да се изразходва, трябва да се прави икономия", смята Адриана Илиева.

"По принцип чак такава икономия - не знам какво ще се спести, може би от някъде другаде трябва да се спести", смята Катя Мачанева.

"Трябва да се види защо токът е толкава скъп. Там е цялата работа…", посочи Ангел Мачанев.

"За декември месец сметката ни беше  183 000 лв.,  а за декември 2020 г. беше 68 000 - сметката е по три!? Този път държавата тотално абдикира от ангажимента си, тъй като октомври и ноември имахме компенсации", коментира кметът Иван Алексиев.

Препоръки за минимално използване на ел. уреди ще бъдат изпратени и до всички спортни клубове в Поморие.

"Тъжното е, че в 21. век, когато говорим за зелена енергия, ние пак ще се обърнем към кюмюра", отбеляза с огорчение Алексиев.

Междувременно кметове предложиха общините да купуват по-евтин ток като домакинствата.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови