Румънци пренасят злато контрабанда с Порше Кайен

359 грама контрабандни златни бижута, монети и скрап от златни изделия откриха митническите служители на Митнически пункт Малко Търново при проверка на луксозен джип с марка „Порше Кайен".  

Автомобилът с румънска регистрация е пресичал граничния митнически пункт в посока от България към Турция. В колата са пътували четирима румънски граждани. 

Пред българските митнически служители на МП Малко Търново те са заявили, че не пренасят никакви стоки, валута или изделия от благородни метали за деклариране и пътуват за Турция с цел туризъм. 

При последвалата митническа проверка на превозното средство и багажа на пътниците, митническите служители откриват в една от чантите между лични вещи пакет , съдържащ  75 употребявани  накити- гривни, пръстени, обеци от жълт метал, две монети и скрап от жълт метал с общо тегло 359 грама. Пътуващите двама мъже в джипа са признали, че пренасят златните изделия с цел продажба в Турция , но „не знаели" , че трябва да ги декларират.  

Двамата румънски граждани са сакционирани с  актове за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците за контрабандно пренасяните от тях съответно 205 и 154 грама златни изделия. Според първоначалната експертиза, задържаните общо 359 грама изделия са от 14 до 22-каратово злато. Иззетите златни изделия  подлежат  на отнемане в полза на държавата.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови