Три села искат ремонт на пътища, връчват подписка на кмета на Малко Търново

Жителите на странджанските села Близнак, Евренозово и Звездец настояват за спешен ремонт на пътищата, които свързват селата. Те вече са събрали и подписка, в която са се включили над 300 души.

„Освен нас, които живеем тук, искането ни подкрепиха и наши приятели. Тези пътища не са ремонтирани от години, състоянието им е толкова лошо, че спокойно можете да кажете, че сме откъснати от света“, коментираха организатори на подписката,

цитирани от gramofona.com. Мостът в село Близнак пък е пред срутване, алармират местните жители. Днес те ще предадат подписката си на кмета на община Малко Търново Илиян Янчев.

„Пътищата са осеяни с дупки. Това, според нас е една от причината за обезлюдяването на селата. Просто никой не желае да живее на място, което е толкова труднодостъпно“, коментираха от инициативния комитет. Жители на странджанските села обясниха, че миналата година е имало частичен ремонт на пътя свързващ Звездец и Евренозово.

Той обаче е бил некачествен и в момента състоянието на пътната настилка е отчайващо. Проблемът се задълбочавал допълнително и от постоянно преминаващите камиони с дърва.

„Те са прекалено тежки, пътната настилка не е предвидена да поема такава тежест и това допълнително я руши“, обясниха хора от селата.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови