Река Велека заля пак Кости, местни жители готови за евакуация

Река Велека за пореден път залива страндажнското село Кости, а жителите на къщите в най-голяма близост са в готовност за евакуация. Кметът на селото Антон Ангелов потвърди преди минути новината, съобщи strandjanews.com. 

Стана ясно, че почти през цялата нощ той е бил навън в центъра на селото, където придошлите води заливат площада. Проливният дъжд, който валя снощи, вече спрял, но водата винаги идва след десетина часа от по-високите и част в Странджа, пояснява още кметът.

Нивото на река Велека е започнало да се вдига още снощи, но тази сутрин вече нещата били сериозни. Жителите от къщите в най- ниската част са предупредени и са готови да се евакуират на безопасно място. „За съжаление нищо не може да се направи. Природа. 

Не ни е нито за първи път, нито ще е за последно. Когато реката излезе от коритото си, се случва това. Но паника няма, хората са подготвени, те вече са свикнали. Нищо не можем да направим, освен да стоим и се молим разливът на водата да спре“- коментира за СтранджаНюз кметът на Кости Антон Ангелов.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови