Немската ТВ  ARTE  снима филм за Природен парк Странджа

Немската ТВ ARTE снима филм за забележителностите на природен парк „Странджа” към Изпълнителната агенция по горите. Екипът на немската телевизия прояви най-голям интерес към поддържането на парковата инфраструктура.

Във филма ще бъдат показани най-типичните места в парка - екопътеки, красиви гледки, редки растения и емблематичната за защитената територия Странджанска зеленика. 

След успешното провеждане на юбилейния 15-ти Фестивал на зелениката тази година интересът към парка рязко се повиши. В момента се получават запитвания за посещения от руски, чешки, турски и скандинавски туристи, както и от много училища от цялата страна. 

И тази година по време на единствения в страната фестивал на зелениката наред с предложените на вниманието на туристите еко пътеки бяха показани най-интересните обекти, характеризиращи културно-историческото наследство в района на Малко Търново.

Най-древното тракийското светилище в Странджа - Мишкова нива и древният тракийски град на мъртвите в местността Пропада край Малко Търново фокусираха вниманието на стотици природолюбители. Всъщност интереса към тях не стихва през всички месеци с изключение на зимата. Така наречената Пещера на египетската богиня-котка Бастет също се посещава непрекъснато, като отиването до там се съчетава с изкачването на най-високия връх в българска Странджа - Голямото градище /710м./

Архитектурният резерват с. Бръшлян предлага странджанска идилия и красота в едно с дълголетна история като ходенето до там се комбинира най-често с посещения на красивия водопад Докузак.

Само през вчерашния ден на организирани посещения в ПП „Странджа” бяха ученици от три училища. Едните посетиха ЗМ Марина река и нестинарското с. Българи. Другите извървяха маршрута „Извори и пещери на р.Младежка”, а третите изкачиха най-големия връх в българска Странджа, като преди това посетиха Мишкова нива.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови