Часове наред блокада на ГКПП Дерекьой – Малко Търново

По информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от Генералното ни консулство в Одрин,

ситуацията с трафика на ГКПП "Дерекьой –Малко Търново" и "Хамзабейли-Лесово" към входа за България е усложнен поради срив в системата за обработка на документи на турските гранични пунктове. 

Образували са се опашки от изчакващи автомобили и автобуси като са блокирани на входа към България. Понастоящем трафикът се обслужва ръчно като турските гранични власти ще заработят на максимален капацитет след отстраняване на техническия проблем. 

Ситуацията с трафика на третия изход от Турция към България - ГКПП „Капъкуле- Капитан Андреево“, към входа за България към момента е спокойна. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Генералното консулство на България в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира. 

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на: телефон: 0090 284 214 06 17, дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140, дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови