Солени такси за административни услуги плащат в Приморско

Таксите започват от 3 лв. и стигат до 50 лв. за услуги, които администрация в морската община е длъжна да извърши качествено и в срок.

Ако на жител на община Приморско или собственик на имот в общината се наложи да извади удостоверение за данъчна оценка по чл. 264, ал. 1 от ДОПК (без издаваните за служебно ползване),може да избира скоростта, с която чиновниците в общината ще му я изготвят. 10 лв. е таксата, ако документът е готов за 5 дни. С 20 лв. ще се бръкне, ако услугата е бърза и удостоверението се изготви за три дни. Не дай Боже, документът да му трябва спешно, цената за изготвянето му скача на 50 лв. и клиентът ще се радва на удостоверението след 24 часа.

Дори да са си платили данъците, на жителите ще им се наложи да заплатят 3 лв. за дубликат на квитанцията за платен данък.

Презаверката на всеки един вече издаден документ от общинската администрация струва 5 лв.

Цените на тези услуги са приети на общинска сесия по предложение на кмета на общината Димитър Германов за изменение  на  Наредба за  определяне и администриране местните такси и цени на услугите на територията на Община Приморско.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови