2 години условно за директор на училище за блудство с ученичка /видео/

Бившият директор на училището в Ново Паничарево, община Приморско – Христо Радев е осъден на 2 години условно с изпитателен срок от 5 години, за блудство с ученичка.

Той е подсъдим за това, че е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление, по отношение на непълнолетна.

Учителят, обвинен в педофилия, по време на процеса заяви, че всичко срещу него е нагласено, а самият той е станал жертва на циганска вендета.

„Това са три цигански семейства от Ново Паничарево, които са настроени срещу мен, тъй като в годините съм ги уличавал в различни злоупотреби. Бащата на това момиче – Радостина, открадна дърва, пуснах сигнал, хванаха го“, разказа Радев пред meduzata.com.

Самата ученичка – Радостина Христова е направила аудиозапис, който според директора е режисиран.

„Ученичката Радостина дойде в кабинета ми, защото трябваше на нея и на още едно момиче да им направим лични карти. Влезе веднъж, после дойде пак, защото си зацапала картата, докато я попълвала. И аз се чудех какво става. Изведнъж започна да повтаря: "Не правете така, вие сте директор", разказа Радев. 

Ето какво съобщиха от Районна прокуратура – Бургас днес:

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено условно наказание от 2 години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 5 години, спрямо  бивш директор на училище в с. Ново Паничарево, общ. Приморско, обл. Бургас. Той е подсъдим за това, че е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление, по отношение на непълнолетна ученичка. 

Блудствените действия са се изразили в опипване,  целуване, прегръщане и притискане,  осъществени с използване на сила. Деянието е извършено на 25 септември 2017 г. в сградата на училището, разположено в с. Ново Паничарево. То е осъществено и чрез използване на положение на зависимост, тъй като подсъдимият е бил директор на учебното заведение, а пострадалата е била ученичка в седми клас в него. Престъплението е квалифицирано по чл.150, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че директорът повикал момичето в своя кабинет. Формално той я извикал, за да си получи бележника и да си попълни ученическата карта. Преди да влезе в кабинета на подсъдимия, пострадалата решила да включи мобилния си телефон на звукозапис, като по този начин записала действията на директора.

На подсъдимия е наложено и наказание „лишаване от право да упражнява професията директор на учебно заведение“ за срок от две години.

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.  

Текст, снимка и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови