Черноморец открива новия музей

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Община Созопол и кметство Черноморец откриват официално новия музей в Черноморец. Символично лентата ще бъде прерязана в 16.00 часа на 23 септември, вторник.

 

Първите гости на музея ще могат да разгледат новата експозиция. В нея са представени  три направления-„Черноморец-хилядолетно начало“ , „ Бургаският залив- кръстопът на цивилизации“ и „ Етнография“ .

Историческите и археологически  музеи в Бургас,Средец,Поморие,Несебър и Созопол предоставиха интересни и атрактивни експонати, които да допълнят експозицията и да дадат възможност на посетителите да видят богатството и всеобхватността на цивилизациите,които са населявали през вековете Бургаския залив.

С голям интерес публиката очаква да види изложените артефакти, открити по време на наземните и подводни археологически разкопки на полуостров Акин. И в момента  там се провеждат археологически разкопки от екипа на доц. Иван Христов, зам.  директор на НИМ.  Към момента това е единственият обект от правителствената програма Виа Понтика, на който се извършват спасителни разкопки.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови