Църквата в Черноморец получава мощи на адмирал Ушаков

Потребителски рейтинг: 4 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивна
 

Мощи на св.адмирал Фьодор Ушаков и на още 10 руски светци ще бъдат дарени на църквата „Св. Никола“ в Черноморец лично от руския консул във Варна Соловьов. Идеята за мощното нашествие на мощи в крайморската църква е на руската общност в града- съобщи за burgasdream.com отец Стилиян. 

 

Дълбоко религиозните руснаци,които живеят в Черноморец били потресени от вандалската кражба на мощите на св. Спиридон и мирото на Св. Николай Чудотворец. И вместо да чакат от мощите на закрилника на рибарите да се изтече миро и да бъде доставено от Италия във втория им дом,братушките задействали контакти и връзки и благодарение на руския консул Соловьов издействали от Руската православна църква парченца костици на 11 руски светци и светици,сред които е и св.адмирал Фьодор Ушаков. Светецът е известен като флотоводец на Руския Черноморски флот по времето на Екатерина ІІ. Руската ескадра под негово командване разбива турския флот при нос Каликра Руско-турската война от 1787-1792 г. Точната дата според историците е 11 август 1791 г.

Най- великият руски адмирал за всички времена бил и много религиозен. Ушаков покровителствал храм Св.мчк Пантелеймон в Света гора.

Дарението ще бъде направен утре, петък от 11.00 ч. в присъствието на руснаците живеещи в Черноморец и жителите на града.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови