Созопол строи жилищен квартал по европейски стандарти

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

"Ние сме длъжни да посрещнем нашите туристи, но сме и длъжни да изпълним договорените дейности по договора за безвъзмездна финансова помощ. Община Созопол успя след много труд да привлече тези 72 млн. лева по проект „Интегриран проект за воден цикъл на Созопол – I етап”.

Това не би се случило с бюджетни пари, с държавни средства. Ще успеем да приведем градът в облик, подходящ за посрещане на туристи и комфортен за нас, но сме длъжни да свършим строителните дейности по проекта.”- заяви кметът на община Созопол Панайот Рейзи по време на пресконференция за отчитане на хода на проекта и представяне на резултатите, както и бъдещите дейности. Проект „Интегриран проект за водния цикъл на Созопол – I ЕТАП”е финансиран по Оперативна програма «Околна среда 2007-2013г.» , чрез ДБФП DIR-51011116-C032/6.08.2012г.

Кметът на Созопол Панайот Рейзи и председателят на Общински съвет Красимира Германова направиха първа копка на още един обект от проект „Интегриран проект за водния цикъл на Созопол – I ЕТАП”,който предвижда изграждането на ВиК  в кв. „Мисаря”. За първи път ще бъде изградена първо инфраструктурата, която включва водопроводна система и канализация, ел.мрежа и улична мрежа и тогава ще бъде застроен квартала- обясни по време на ритуала кметът Панайот Рейзи. След изграждането на инфраструктурата на най- новия созополски квартал, ще бъдат издавани разрешения за строителство. Имотите, които са предвидени за застрояване са към 500- уточни кмета, като подчерта, че бъдещите жилищни сгради ще отговарят на стандартите за ниско строителство.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови