За по-малко от час напълниха Голямото сърце в Средец

Десетки жители на община Средец започнаха новата седмица, като подкрепиха откриването на пункт за събиране на пластмасови капачки в града.

Той се намира на площад „България” и е под формата на сърце. Началото на събитието бе дадено от народния представител от ГЕРБ-Бургас Галя Желязкова, кмета инж. Иван Жабов, членовете на клуб „България за младите” към ГЕРБ и цялото ръководство на община Средец.

Двигател на инициативата са „България за младите”, като началото бе поставено през януари тази година в Бургас. Тя вече обхвана много населени места в област Бургас. Съвсем наскоро към нея се присъединиха общините Камено и Царево, а скоро се очаква сърца за събиране на пластмасови капачки да бъдат монтирани в Созопол и Малко Търново. 

На събитието присъства и директорът на МБАЛ-Средец, д-р Цанев, който разясни и целта на инициативата. За община Средец тя ще бъде закупуване на специализирана линейка с оборудване за спешна помощ с ЕКГ апарат за нуждите на местната болница. Едни от най-нетърпеливите да пуснат своите пластмасови капачки бяха децата от ОДЗ „Снежанка, придружавани от директoра Светла Чолакова.

Малчуганите се обучават в грижа за природата и чувствителност към социално-значими каузи. От ДЦДУ също уважиха събитието, подкрепи го и директорът Калинка Цанева. Така, само за час, „Голямото сърце на Средец” бе напълнено. 

Бургаският депутат Галя Желязкова също даде личен пример и сподели, че тази кампания е доказателство, че добрите дела започват с малки стъпки, но обединяват много хора и водят до забележителни резултати. 

В Голямото сърце ще се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати. 

„Инициативата има своето символично начало днес, но няма краен срок. Надяваме се с общи усилия да осъществим една важна за града идея, всеки може да се включи без значение количеството събрана пластмаса”, коментира Марин Димов, директор на Трансграничен културен център за деца.

Кметът на Средец инж. Иван Жабов благодари на всички за големия интерес още в първите часове на откриването на сърцето. Той коментира, че всички бъдещи благотворителни инициативи в общината ще бъдат посветени на събиране на допълнителни средства за закупуването на специализирания автомобил за МБАЛ. В събирането на капачки ще се включат всички институции на територията на града и съставните села. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови