Направиха фитнес до морето в Китен и кът за отдих в Царево 

Фитнес до морето в Китен и кът за отдих в Царево бяха изградени благодарение на Националната кампания „За чиста околна среда – 2015 г.”.

Това съобщиха от пресцентъра на ПУДООС. През 2015 г. Министерство на околната среда и водите и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда за поредна година проведоха конкурс за най-оригинален и екологично познавателен проект на тема „Обичам природата и аз участвам”. Средствата бяха предоставени от бюджета на Предприятието и са в размер на 3 500 хил. лв. Кметството в Китен бе одобрено по проект за 9 954.00 лева. Договорът е подписан на 18 юни 2015 година. 

В градски парк „Морска градина“ беше изградена площадка с фитнес уреди на открито - гребец, двоен ездач, кростренажор, степер. Монтирани бяха 20 пейки и 8 кошчета за отпадъци. Поставена беше информационна табела.

С 9 960,00 по проект, подписан на 12 юни 2015 година в Царево бе изграден кът за отдих. Теренът се намира в централната част на пристанищен залив Царево и пешеходната алея, която свързва града и кв. Василико. Районът беше почистен от отпадъци и заравнен. Изграден бе къта и беше оформена плочопътека. Монтирана беше и беседка, пейки с пергула и бяха поставени 4 кошчета за отпадъци. Засадени бяха декоративни дръвчета и храсти.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови