Царево ще отбележи Деня на Тракия

Два дни по-късно морската община се включва в„Часът на Земята“ и призовава своите жители да подкрепят световната инициатива.

На 23 март от 17:00 часа Царево ще отбележи Деня на Тракия и 104 години  от превземането на Одринската крепост , с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Георги Кондолов.

Ден Денят на Тракия - 26 март е приет за един от дните в българския културно-исторически календар, на този ден се чества подвига на българските войни, паднали край Одрин и из тракийските полета, както и почитта и паметта към хилядите българи - тракийски бежанци, намерили подслон в пределите на България и запазили родовата си памет.

Община Царево кани своите жители да се присъединят към „Часът на Земята“.По традиция институциите, които се присъединяват към инициативата, изгасят или приглушават фасадното си осветление, като по този начин подкрепят каузата.

Милиони хора по целия свят ще изгасят символично осветлението за един час в 20:30 ч. на 25 март 2017г. Най-голямата световна инициатива на WWF се провежда за десета поредна година, а в България съвпада с деня за размисъл преди парламентарните избори.

„Загаси светлините, отвори очи за планетата!“ е призивът към всеки от нас да се замисли как с начина си на живот може да помогне на Земята. Съвпадането с Деня за размисъл е случайно, но е добър повод да се замислим за изборите, които правим и които не се случват веднъж на четири години, а са ежедневни.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови