Холивудско рамо за BG туризма: Бандерас и Сталоун рекламират България /видео/

Министерството на туризма представи днес нов клип, в който куп холивудски звезди рекламират България, природата, храната, атсомферата, хората.

ВИЖ КЛИПА ТУК!

Клипът е изготвен от  "Nu Boyana Film Studios" без финансова подкрепа от държавата,  а кадрите са с участието на актьорите Салма Хайек, Антонио Бандерас, Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Ейдриън Броуди, Шохрех Агдашлу, както и режисьорът Том Кърк, и продуцентите Алън Сейгъл и Лез Уелдън.

"Клипът показва и тясната връзка между туризма и киното, с което се надяваме да привлечем още по-голямо внимание към България", посочи Ангелкова. По думите й примерите в световен мащаб са красноречиви – туристите в Англия са нараснали с около 50% след излъчването на поредицата за Хари Потър.

В Тайланд са отчели ръст от около 22% след премиерата на "Плажът" с Леонардо ди Каприо, а Хърватия се позиционира като кинодестинация след снимките на шестте сезона на тв сериала "Игра на тронове". "Киноиндустрията може да ни помогне да преодолеем и сезонността в туризма", допълни министърът на туризма.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови