Предстои масирана реклама на България по 4 паневропейски телевизии

Черноморието е включено с фестивала „Аполония“ и балнеотуризма в Поморие

 

673 пъти са излъчвани рекламни клипове на България по четирите паневропейски телевизии - Eurosport, Discovery Channel, Euronews, National Geographic Channel. 

Четирите паневропейски медии на практика обхващат почти цялата територия на Европа, също държави от Близкия Изток, Африка и Азия. Покритието на Eurosport е 15 млн. зрители на ден в 54 страни. Euronews се излъчва в 156 страни и достига до 419 млн. домакинства чрез кабелни и цифрови платформи. Discovery Channel обхваща до 97 милиона домакинства само в Европа, Средния изток и Азия. National Geographic Channel пък има аудитория от 458 млн. домакинства в 173 страни в света.

Според анализите и проучванията на Министерството на туризма, именно европейските държави са сред основните целеви и генериращи пазари за българския туризъм. 

Кампанията  за рекламиране на България като туристическа дестинация се провежда в 3 вълни на излъчване на рекламни клипове с продължителност по около 8 седмици, всяка със средно по три излъчвания дневно. Две от вълните вече са проведени, а третата предстои да бъде осъществена до края на месец ноември. Клиповете, които се излъчват по четирите телевизии, са с продължителност 30 секунди и са в два варианта – един имиджов спот и един с акцент върху културно-историческия туризъм. Те са на немски, френски, английски, руски, испански и български език. Клиповете са излъчвани в праймтайма на телевизиите, вечер и в сутрешните емисии.

Сред резултатите от рекламната кампания е и избирането на страната ни на първо място сред най-желаните дестинации за туризъм в Европа за зрителите на Discovery Channel, сочат анализите от междинния отчет по проекта, по който се финансира мащабната рекламна кампания.

В рамките на сключените договори е договорено като бонус и посещение на снимачни екипи за заснемане, производство и излъчване на репортажи, които са част от целогодишната кампания на ведомството.Екип на Euronews посети страната ни в края на месец август, за да заснеме репортаж за арт фестивала в Созопол – Аполония.  По същото време друг екип изработи видео за балнеотуризма в Поморие. Заснети са и пет репортажа (Sport Trips) за възможностите за практикуване на различни спортове у нас. 

National Geographic работят пък по производството на клип с тематична насоченост към природните забележителности, с които страната ни разполага, които също ще бъдат излъчени в рамките на кампанията.

Излъчванията на имиджовите клипове на България се финансират по проект "Провеждане на целогодишна рекламна кампания на България по водещи паневропейски телевизионни канали". Oбщата стойност на проекта е около 3 млн. евро и се финансира по ОП "Регионално развитие". 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови