Обявяват тайни търгове за 21 плажа от януари

Подготовката на следващия летен сезон ще започне с обявяване на търгове с тайно наддаване за отдаване под наем на морски плажове в периода януари - февруари 2023 г., съобщиха от Министерство на туризма.

Процедурите ще се провеждат в съответствие с Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост във връзка със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие за отдаване под наем на обекти - изключителна държавна собственост, обособени части от крайбрежната плажна ивица - морски плажове в областите Добрич, Варна и Бургас.

Като наблюдатели на провеждането на тръжните процедури ще бъдат поканени представители на МВР, ДАНС и КПКОНПИ.

Заповедите за обявяване на търговете ще бъдат публикувани най-малко 30 дни преди крайния срок за подаване на заявленията за участие на интернет страница на Министерство на туризма, в раздел "Обяви и търгове", поддиректория "Търгове за наем на плажове", с обявени дата, час и място за провеждане на търга. 

Условията и изискванията към кандидатите за участие в процедурата са описани в тръжна документация, която ще се продава по ред, описан в заповедта за търга. Огледът на обектите ще може да се извършва от закупилите тръжни документи без да е предварителна заявка.

Търгове ще бъдат обявени за плаж Икантлъка 1 в област Добрич, община Каварна, в област Варна - за плажовете в община Варна Чайка - централен 1, Минерален басейн - север, Буните 2 - запад, Буните 2 - изток и Фичоза - част 2, в община Аврен - Романтика, Камчия - север 1 и Камчия - север 2, в община Долни чифлик - Шкорпиловци - юг, и в община Бяла - Бяла - централен III и Бяла - Чайка, в област Бургас - плажовете в община Несебър Обзор - детски лагери, Елените 1 и Несебър - стар град, в община Поморие - Къмпинг Ахелой - част 3 и Поморие - буната, в община Приморско - Стамополу - Перла и Младост - ММЦ, и в община Царево - Караагач, Къмпинг - Юг, Царево - Попски, и Устие на река Велека.

След като бъдат съобразени обстоятелства като ход на висящи съдебни производства и възможните срокове на наемните договори, ще бъде извършена допълнителна преценка дали да бъдат открити процедури за отдаване под наем и на следните обекти - изключителна държавна собственост, обособени части от крайбрежната плажна ивица, представляващи морски плажове: Кабакум - централен и Кабакум - Юг в района на Варна и в Бургаска област - Сарафово - юг, Созопол - запад, и Василико.

Инвестиционен интерес за наемане на обект от списъка на неохраняемите морски плажове извън посочените може да бъде заявен до 31 януари 2023 г. в Министерството на туризма. Специализираната администрация на институцията прегледа предложенията и ще прецени възможностите, допустимостта и годността на съответния обект да бъде отдаден под наем по законоустановения ред, чрез провеждане на търг с тайно наддаване.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови