Хотелите по Черноморието ще са пълни за Великден

Туристите ще са основно българи, гърци и румънци

По Южното и Северното Черноморие хотелите у нас се подготвят да посрещнат туристи за Великденските празници. В нашите курорти се очакват повече румънци в сравнение с миналата година, коментират от бранша.

В най-големия ни черноморски курорт Слънчев бряг само няколко хотела ще отворят за Великденските празници, които тази година се падат в средата на април. В този комплекс на първа линия на морето са резервирани 90% от леглата.

„Хотелът се пълни главно с румънци, българи и гърци. Гърците обичат да се разхождат. Откриха напоследък Несебър, който в тяхната история е гръцки. Радват се, говорят си с местните, интересно е за тях“, коментира Румен Мончев, хотелиер в Слънчев бряг, пред bTV.

По-силен летен сезон от миналогодишния очакват хотелиерите, въпреки че цените на нощувките са повишени с 10 до 15 %.

„Интересното е, че хората бързат да си платят. За първа година имаме наплив от желаещи да си платят не само капаро ами и цялата почивка“, коментира още Мончев.

Поморие очакват предимно български туристи.

„За Великден интересът към нашия хотел е от българи от цялата страна. Като масово се избират 3-дневни и 4-дневни пакети. Те са разнообразни и включват различен тип изхранване. При нас нямаме All Inclusive услуга, но има включени тематични обяди, вечери , съобразени с празника“, посочва Антон Тръпков, хотелиер в Поморие. Резервациите засега не се повлияват от по-скъпите туристически пакети.

„Имаме определено покачване на пакета между 15 и 20%. Това е повече от нормално предвид инфлационните процеси, които се вихрят в страната ни. И въпреки това бих казал, че записванията са добри“, коментира Тодор Камарашев – туроператор.

По нашето Черноморие тази година туристите ще са повече, прогнозират от бранша.

„Очакваме туристи и повече ръст на пазарите като Великобритания, Германия, Полша. Има доста планувани чартърни полети“, казва - Христина Славова от Бургаската регионална туристическа камара.

По Северното Черноморие към момента има много сериозен интерес от румънски туристи за Великденските празници.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови