Запазваме чадър на морето дистанционно

Концесионерите на морски плажове разработват приложение, чрез което посетителите ще могат да резервират чадър и шезлонг онлайн, без да е необходимо да оставят хавлия, за да запазят място на първа линия на морето. То трябва да заработи преди официалното откриване на сезона на 1 юни.

Приложението ще помогне да се избегне порочната практики, като плащане на спасители и допълнителни такси. 

Чрез приложението ще може в реално време да се следи наличността на свободните чадъри, техните цени и като посетителите ще могат да резервират и платят за своето място онлайн, предаде кореспондентът на БГНЕС в Бургас.

„Всички ще имат достъп в реално време и летовниците ще могат да видят дали на този плаж има свободни чадъри, на коя линия са, да си го резервират директно и да си го заплатят онлайн, като по този начин се избягват порочни практики плащане на трети лица, допълнителни таксувания - безотчетни", заяви за БГНЕС Симеон Цветков- председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове.

Според председателя на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове поскъпването на чадърите това лято няма да надхвърли 15%, като това е това увеличение като на концесионната такса. Най-високите цени на чадъри и шезлонги са около 10-15 лева, които се сравняват с близките плажове по гръцкото Черноморие, където цените са около 6-10 евро.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови