Готвят промени за Ол инклузива по морето

Поскъпването на хранителните продукти, увеличението на разходите и натискът от туроператорите, принуждавали хотелиери по Черноморието ни да се откажат от системата "Ол инклузив". Част от тях вече няма да я предлагат в пакетите си за следващия туристически сезон, съобщи БНР.

Трябва да се създаде нов регламент за системата "Ол инклузив". Това коментира заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. Хотелиерът е привърженик на тенденцията за отпадане на системата у нас, ако не се въведат необходимите промени.

"Това е една голяма работа с бранша, с хора от правителството и от много други страни. Не всеки отговаря за "Ол инклузив", така че трябва да има нужните маси, нужните процедури, нужното количество от хора, които да обслужват. Не е обърнато внимание в стратегията за туризма на това какво е "Ол инклузив". Трябва да има стратегия, трябва да се заеме както правителството, така и всички браншови организации. Защото, като се започне от туроператорите, те търсят максимално да изстискат ниска цена. Е, как се прави с ниска цена да постигнеш висок резултат?", каза Налбантов.

Храната е основна туристическа услуга и за да имат доволни туристи, хотелиерите не бива да правят компромис с качеството ѝ, посочи Румен Драганов - директор на Института за анализ и оценка на туризма и коментира причините така.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови