Обезопасяват плажовете без концесионери през 2024 г.

Безопасността и чистотата на плажовете, които са останали без концесионер, са приоритет преди началото на летен сезон 2024.

Това стана ясно на проведена среща между министъра на туризма Зарица Динкова и областните управители на Бургас - Пламен Янев, Варна - Адрияна Андреева и инж. Веселин Димитров от областната управа в Добрич.

Всички те бяха единодушни, че тези плажове трябва да се намират под контрола на областна управа.

Именно поради тази причина министър Динкова, пое ангажимент пред областните управители, те да бъдат своевременно уведомени кои плажове в техните области ще останат без концесионер през летните месеци на 2024 г. Целта е плажовете да бъдат обезпечени с водни спасители възможно най-бързо.

Министърът посочи, че ранната подготовка за летния сезон е от ключово значение, затова е изпратила покана за среща към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта, Министерството на здравеопазването и Министерството на околната среда и водите. На срещата, която ще бъде под патронажа на премиера Николай Денков, ще бъдат обсъдени възможните решения на дълго трупани проблеми свързани с инфраструктурата, водоснабдяването, командироването на медицински и полицейски служители в пика на летния сезон.

Ранната подготовка и реформите, които Министерството на туризма предприе са от ключово значение за успешен летен сезон, посочи Зарица Динкова.

"Изключително щастлива съм, че "Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България" стартира отлично. Вярвам че благодарение на нея, общите ни усилия и активното участие както на изпълнителната, така и на местната власт, тази година ще се поздравим с успешен летен сезон и повече туристи", допълни още министър Динкова.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови