Чакаме 200 000 израелски туристи това лято

През тази година броят на туристите от Израел в България може да достигне 200 000 души, което е с около 50 хиляди повече в сравнение с 2014-а,

каза във Варна посланикът на тази страна у нас Шаул Камиса Раз. По думите му сънародниците му ги привличат не само морето, но и минералните води, историята и културата на държавата ни.

Израел няма да позволи да бъде уплашен от терористи и атентатът в Сарафово няма да спре желаещите да посетят България, посочи посланикът.

Във Варна той получи специален плакет от областния председател на БЧК Илко Раев. Отличието се връчва заради съпричастността на дипломата към проблемите на страната ни, доброто му взаимодействие с Червения кръст и по случай отпътуването му от България, каза Раев.

Почетният консул на Израел във Варна проф. Красимир Методиев посочи, че за три и половина години дипломатът е посетил 14 пъти Медицинския университет в града, с неговото съдействие са реализирани много проекти, както и работни семинари по антитероризъм, събирали експерти от цяла Европа и САЩ. По думите му предстои със съдействието на посланика и на “Червения щит на Давид“ страната ни да получи още две напълно оборудвани линейки. Едната ще бъде за Спешната помощ във Варна, а другата ще обслужва Софийския регион.

 

Това, което ще взема със себе си от вашата прекрасна и специална страна, е най-вече вътрешната красота на българите, толерантността им, твърдостта им пред трудностите, каза посланикът. На прощаване той сподели, че любимата му българска дума е “обичам те“, но не може да посочи конкретно българско ястие, защото харесва кухнята ни като цяло.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови