Ръст на израелски туристи по Южното Черноморие

Наблюдава се ръст на израелски туристи по Южното Черноморие, съобщи за Орлин Мандов, почетен консул на Израел в Бургас. По думите му, покриват се очакванията, които са обявени при откриването на сезона на 2 април, когато беше първият полет.

"Очаквахме или запазване на миналогодишните граници, или ръст. В момента сме точно в тази прогноза. Ръстът, който очаквахме, е до 20%. Миналата година имахме близо 100 000 туристи. За тази година очакваме и все още поддържаме това мнение между 100 000 и 120 000 души да посетят България. За момента нещата се развиват спрямо тези очаквания", каза Мандов. По думите му, израелците предпочитат да почиват по Южното Черноморие. Във Варна израелските туристи са целогодишни. На въпрос- има ли интерес от страна на израелци да закупуват имоти в Бургас и областта, Мандов отговори, че му е трудно да прецени.

 

"Случва се. Някой път идват при мен и коментираме с израелци, които са тук и купуват имоти. Да кажа точно има засилен или занижен интерес, може би, няма да бъда точен и прав. Знам, че има. Дори преди две седмици говорих с една жена, която току-що беше купила апартамент в Созопол", допълни още почетният консул.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови