В БДЖ не достигат спалните места за Бургас и Варна

Хората, които искат спален вагон, купуват билетите си 30 дни преди датата на пътуването

В началото на активния летен, сезон има дефицит със спалните места на БДЖ, съобщи БНТ. Причината е недостиг на спални вагони и липсата на единна информационна система за продажба на билети.

От държавната железница обещават, че системата ще заработи от началото на юли и проблемът с купуването на запазените места ще отпадне. До края на септември пък предварителни продажби на билети ще се правят за 15 дни преди пътуването, а не както досега - само 5.

Проблемът е най-голям в София. Оказва се, че само няколко дни след пускането на билетите в продажба, те се изчерпват, а за определени влакове няма спални места повече от три седмици преди датата на пътуването. В началото на летния сезон, опашките пред касите на централната гара са големи, а на хората понякога им се налага да изчакат над 20 минути, за да разберат, че билети няма.

Хората, които искат спален вагон, купуват билетите си 30 дни преди датата на пътуването. Не могат, обаче, да си резервират места от Варна и Бургас за София , тъй като системата за продажба на билети не функционира.

Новата система за продажба на билети ще заработи от 1 юли. Тогава се очаква да отпадне и проблемът със запазените места към столицата.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови