Продават МБАЛ „Черноморска - Бургас"

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Сделката за продажба на най- голямото частно медицинско заведение в Бургас, което се намира в к-с „Меден рудник” е пред финал, научи burgasdream. Собственикът и директор на болницата д-р Пенко Пенков предприел тази стъпка след задълбочаващи се финансови проблеми на  фирмата му " МБАЛ Д-р Пенкови" ООД.

 

Мениджмънтът на болницата, ръководен лично от д-р Пенков не дал очакваните резултати, което довело до отлив на специалисти и намаляване на пациентите, които все по-често избирали да влизат в съседната врата, тази на Общинския медицински център. Купувачът е също голяма частна болница, която е амбицирана да направи верига от здравни заведения в цялата страна.

МБАЛ „Черноморска - Бургас е първата болница за комплексна здравна грижа в най-големия жилищен комплекс на Бургас „Меден рудник", в който живеят над 80 хиляди души. 

Изградена е чрез публично-частно партньорство между община Бургас и МБАЛ „Д-р Пенкови" ООД. Заведението се простира на площ близо 15 декара и разполага с многопрофилна болница и медицински център - две сгради с топла връзка между тях. 

Разполага с 18 отделения, 12 операционни, 3 родилни зали за инивидуална грижа и 4 реанимационни с 24-часово видеонаблюдение. 

Частната болница стана обект на съдебни дела, след като при странни обстоятелства почина новородено дете.

Собственикът й бе скандализиран и с разследване за източване в особено големи размери на Здравната каса чрез реално нефункциониращо отделение по инвазивна кардиология в другата му частна болница в Сливен  МБАЛ "Хаджи Димитър".

Добавете коментар


Защитен код
Обнови