Швейцарски търговец на ток ще намали сметките в България с 30%

Нова услуга за развитие на свободния пазар на електроенергия и намаляване на средствата за консумацията ѝ в България навлиза в страната благодарение на дистрибуторската верига Global Net Solutions и лицензирания в България швейцарски търговец на енергия Frea Axpo.

 

Услугата носи името “На светло” и чрез нея бизнес потребителите могат да намалят с до 30% от разходите си за електроенергия.  По-конкретно тя дава възможност за уговаряне срока на договора и избора на доставчик на електроенергия без смяна на мрежовия оператор.

Свободният пазар на електроенергия позволява на клиентите да избират доставчика на тази енергия и свободно да договарят цената, както и условията на доставката ѝ. Таксите за пренос и достъп се заплащат към съответното ЕРП, към чиято мрежа е присъединен клиентът, и се определят от ДКЕВР.

От подобен тип услуги могат да се възползват бизнес клиенти, чиито електромери им дават възможност за почасово отчитане на изразходваната електроенергия.

“Опитваме се да намерим нов начин покупко-продажбата на енергия на свободен пазар да достигне до малкия и среден бизнес в България. В момента има много ограничения от различен характер, поради които именно малкият и среден бизнес, който работи на регулиран пазар, плаща много високи цени за електроенергия”, коментира управителят на Frea Axpo Бойко Димитрачков.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови