От 9 държави търсят работници в Бургас

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Работодатели и съветници от 9 държави ще проведат в Бургас срещи и интервюта с кандидати за работа през зимния туристически сезон. 

 

Това ще стане на 10 октомври, когато е Европейският ден на труда, съобщиха от Агенцията по заетостта.Тя е организатор и на медиен семинар "Европейски услуги за заетост", който ще се проведе на 10 и 11 октомври в морския град и Айтос.

На международната трудова борса ще присъстват работодатели от Австрия, Германия, Великобритания, Холандия, Италия, Чехия, Словения, Полша и България. 

Те ще предложат оферти за работа на желаещи за работа в чужбина и у нас през зимните месеци. 

Преди това от 10 часа в културен център "Морско казино" е предвиден съвместен брифинг на изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов и кмета на Община Бургас Димитър Николов. 

На 11 октомври ще бъде открит Третият младежки графити конкурс, организиран от Агенцията по заетостта. Той ще се проведе в Айтос. 

Там пред журналисти ще бъдат изнесени актуални данни за равнището на безработицата за септември, както и резултатите от въведения в началото на годината индивидуален подход на трудовите посредници в бюрата по труда към младежите до 29-годишна възраст. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови