Ще внасяме работници от Виетнам 

България и Виетнам ще подпишат спогодба за трудова миграция. Целта на документа е да регламентира условия, при които виетнамски граждани ще могат да работят на българския трудов пазар. 

Това стана ясно от среща на председателя на Комисията по труда и социалната политика Деница Сачева с председателя на социалната комисия на Националното събрание на Виетнам Нгуен Туй Ан. Документът ще бъде подписан до края на 2024 г. 

"В рамките на една такава спогодба ще бъдат уточнени всички условия за работа на виетнамски граждани в България - тяхното социално, здравно осигуряване, условията на труд, при които те ще бъдат приемани, възможностите за квалификация и преквалификация", обясни пред български журналисти Деница Сачева, цитирана от БТА. 

Тя уточни, че на този етап спогодбата няма да третира конкретни сектори. Още: Проучване разкри какво да очакваме за пазара на труда в България На срещата присъства и заместник-министърът на труда и социалните въпроси на Виетнам Ле Ван Там.  

Темата беше обсъдена и сутринта на срещата на председателя на Народното събрание Росен Желязков и председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хюе.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови