"Албена" и "Петрол" - на тезгяха

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Днес стартира аукцион за продажбата на дела на община Балчик в "Албена" АД. На аукциона ще бъдат предложени 7.13% от капитала на курортното дружество, при минимална цена от 48.94 лева за акция.

Ако всички акции бъдат продадени, община Балчик ще получи близо 15 млн. лева. Аукционите ще се провеждат ежедневно, докато не се продадат акциите на общината, като крайният срок на предлагането е 2 октомври. В петък акциите на "Албена" се търгуваха последно при цена от 51.5 лева за акция, т.е. аукционната цена на акция е с дисконт спрямо борсовата й, което би трябвало да представлява стимул за купувачите. Очаква се купувачи на аукционите да са основно институционални инвеститори, най-вече пенсионноосигурителни компании и управляваните от тях пенсионни фондове.

В сряда стартира 33-ят централизиран публичен търг, на който Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, чрез борсата, ще предложи за приватизация дялове от 15 дружества. Крайната дата за провеждане на ежедневните търгове е 1 септември. На аукционите ще бъдат предложени и близо 714 хил. акции на "Петрол" АД, представляващи 0.65% от основния капитал на компанията, при средна цена от 2.90 лева за акция. В петък на борсата акциите на "Петрол" се търгуваха при цена от 2.80 лева за брой.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови